Profielwerkstuk Challenge Prijs VWO 2020-2021

Stel, je start dit jaar met je profielwerkstuk in 5 Vwo. Of je bent al bezig ermee in 6 Vwo… Wij hebben speciaal voor jou een Profielwerkstuk Challenge. Wie Weet Wordt jij The Next Leiden Expert! Schrijf jij de beste Handleiding voor ‘Hoe Word je een Expert in + toekomstige studie of beroep?

Meedoen & Voorwaarden

Doe mee met je VWO out-of-the-box profielwerkstuk!

Tot 10 februari 2021 kun je je PWS Vwo 6 inzenden.

Prijzen editie 2019-2020
De winnaars zijn 4 maart 2020 jongstleden bekend gemaakt door De Leidse Aanpak. De feestelijke uitreiking vond plaats op de PWS Markt op de Hogeschool Leiden

Prijzen
De winnaars worden in maart 2021 bekend gemaakt door De Leidse Aanpak.

Voorwaarden
Een inzending dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:
– Het PWS is voor VWO 6 van het schooljaar 2020-2021 afgerond;
– Je PWS pakt een Challenge op;
– De aanmelding is uiterlijk voor 10 februari 2021 door ons ontvangen. De aanmelding dient vergezeld te gaan met tenminste 1 aanbevelingsbrief van een professional van een Leids Museum of organisatie / bedrijf of door je vakdocent of PWS Coach.
– Bij het onderzoek, of de verslaglegging, of het eindproduct, of een combinatie van deze, is een museum, bedrijf, organisatie of instelling betrokken (Leiden en verre Omstreken).

Beoordelingscriteria en jury
De ingezonden profielwerkstukken aandachtig gelezen en beoordeeld door onze jury. De prijzen worden toegekend aan verslagen die het best voldoen aan de volgende, door de jury gehanteerde criteria:

  • Hoe is een bedrijf, instelling of museum bij het maken van het profielwerkstuk betrokken?
  • Hoe komt de creativiteit, de originaliteit en de out-of-the-box mentaliteit bij dit profielwerkstuk tot uiting?
  • Hoe is het taalgebruik van het profielwerkstuk?
  • Hoe is de vraagstelling (hoofd- en deelvragen) van het profielwerkstuk?
  • Hoe is de verantwoording (kwaliteit van bronnen en literatuur) bij het PWS?
  • Hoe is de onderzoeksmethode bij dit profielwerkstuk toegepast?
  • Hoe is de maatschappelijke relevantie bij dit profielwerkstuk?
  • Inzenden: Je kunt je aanmelden via het online aanmeldformulier. Je hebt dan toestemming van je docent gevraagd en je stuurt 1 aanbevelingsbrief mee door je vakdocent of Leidse professional geschreven.

Download de Flyer voor verspreiding binnen uw school!!

DOCENTEN…
Heeft u de afgelopen maanden een PWS onder ogen gekregen waarvan u vindt dat het in aanmerking komt voor een prijs? Coach en ondersteun uw leerling dan in hoe zich aan te melden voor de prijs. Schrijf dan een aanbevelingsbrief voor uw leerling! Uw leerling kan zichzelf inschrijven via onderstaand formulier. Meedoen kan tot uiterlijk 10 februari 2021. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op maart 2021. Voldoende tijd voor u om leerlingen wiens PWS is uitgekozen, nog eens extra in het zonnetje te zetten.

1e prijs: Eretitel ‘Beste PWS Expert van Leiden en Omgeving’ en jouw school krijgt een jaar lang de eretitel ‘Beste VWO Onderzoeksschool van Leiden en Omgeving’.

Wie doen er mee?

De Leidse Hogeschool en de Gemeente Leiden stimuleren onderzoek in de kennisgebieden taal, moderne vreemde talen, geschiedenis, aardrijkskunde, kunst en cultuur, management & organisatie, maatschappijwetenschappen, economie in de profielwerkstukken op het VWO. Op de flyer staan de deelnemende organisaties vermeld.

Als je je voorbereidt op de Universiteit, is het belangrijk dat je al op de middelbare school oefent met vormen van onderzoek. Op de Universiteit, is de wetenschappelijke relevantie van jouw latere onderzoek belangrijk. Kunnen onderzoeken en daar verslaglegging over doen binnen een logische structuur en indeling, is dus een noodzakelijke vaardigheid. Ook het theoretisch kader en de methodologie van onderzoek is dan erg belangrijk. Het profielwerkstuk is een uitstekende voorbereiding op je toekomst. Zorg dus dat je trots zult zijn op je eigen onderzoeksresultaat en je eindproduct. Kijk voor ondersteuning eens op de website van de Universiteit Leiden: Profielwerkstuk Loket.

Het leukste is het wanneer je professionals uit jouw eigen leefomgeving betrekt in je onderzoek (klik hier om te weten hoe). Dit kan bijvoorbeeld het bedrijf zijn waar één van je ouders werkt, of een museum or organisatie uit de stad waar je (dichtbij) woont. Je kunt ook onderzoek doen voor deze organisaties door consumenten onderzoek te doen bij je eigen leeftijdsgenoten op je eigen school.

Aanmelding Leerling Profielwerkstuk 6 VWO 2020-2021

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven