Profielwerkstuk Prijs VWO

Meedoen & Voorwaarden

Doe mee met je VWO out-of-the-box profielwerkstuk!

Vanaf 10 januari tot 10 februari 2020 kun je je PWS Vwo 5 inzenden.

Prijzen
De winnaars worden 4 maart 2020 bekend gemaakt door De Leidse Aanpak. De feestelijke uitreiking vindt plaats op de PWS Markt van 4 maart 2020 op de Hogeschool Leiden om 14.45 uur.

1e prijs: 2 vrijkaarten Walibi à 34,50

2e prijs: 2 vrijkaarten Duinrell à 26,-

3e prijs: 2 Bol.com bonnen voor bedrag € 20,-

Voorwaarden
Een inzending dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:
– Het PWS is voor VWO 6 van het schooljaar 2019-2020 afgerond;
– De leerlingen die meedoen, zijn bereid hun werkstuk te presenteren en daarbij hun prijs in ontvangst te nemen tijdens de Profielwerkstuk Markt juni 2020;
– De aanmelding is uiterlijk voor 10 februari 2020 door ons ontvangen. De aanmelding dient vergezeld te gaan met tenminste 1 aanbevelingsbrief van een professional van een Leids Museum of organisatie / bedrijf of door je vakdocent of PWS Coach.
– Bij het onderzoek, of de verslaglegging, of het eindproduct, of een combinatie van deze, is een Leids museum, bedrijf, organisatie of instelling betrokken (of Leiden Omstreken).

Beoordelingscriteria en jury
De ingezonden profielwerkstukken aandachtig gelezen en beoordeeld door onze jury. De prijzen worden toegekend aan verslagen die het best voldoen aan de volgende, door de jury gehanteerde criteria:

  • Hoe is een Leids bedrijf, instelling of museum bij het maken van het profielwerkstuk betrokken?
  • Hoe komt de creativiteit, de originaliteit en de out-of-the-box mentaliteit bij dit profielwerkstuk tot uiting?
  • Hoe is het taalgebruik van het profielwerkstuk?
  • Hoe is de vraagstelling (hoofd- en deelvragen) van het profielwerkstuk?
  • Hoe is de verantwoording (kwaliteit van bronnen en literatuur) bij het PWS?
  • Hoe is de onderzoeksmethode bij dit profielwerkstuk toegepast?
  • Hoe is de maatschappelijke relevantie bij dit profielwerkstuk?
  • Inzenden: Je kunt je aanmelden via het online aanmeldformulier. Je hebt dan toestemming van je docent gevraagd en je stuurt 1 aanbevelingsbrief mee door je vakdocent of Leidse professional geschreven.

Download de Flyer voor verspreiding binnen uw school!!

DOCENTEN…
Heeft u de afgelopen maanden een PWS CM of EM onder ogen gekregen waarvan u vindt dat het in aanmerking komt voor een prijs? Coach en ondersteun uw leerling dan in hoe zich aan te melden voor de prijs. Schrijf dan een aanbevelingsbrief voor uw leerling! Uw leerling kan zichzelf inschrijven via onderstaand formulier. Meedoen kan tot uiterlijk 10 februari 2020. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 4 maart 2020. Voldoende tijd voor u om leerlingen wiens PWS is uitgekozen, nog eens extra in het zonnetje te zetten.

Wie doen er mee?

De Leidse Hogeschool, de Rabobank en de Gemeente Leiden stimuleren onderzoek in de kennisgebieden taal, moderne vreemde talen, geschiedenis, aardrijkskunde, kunst en cultuur, management & organisatie, maatschappijwetenschappen, economie in de profielwerkstukken op het VWO. Op de flyer staan de deelnemende organisaties vermeld.

Als je je voorbereidt op de Universiteit, is het belangrijk dat je al op de middelbare school oefent met vormen van onderzoek. Op de Universiteit, is de wetenschappelijke relevantie van jouw latere onderzoek belangrijk. Kunnen onderzoeken en daar verslaglegging over doen binnen een logische structuur en indeling, is dus een noodzakelijke vaardigheid. Ook het theoretisch kader en de methodologie van onderzoek is dan erg belangrijk. Het profielwerkstuk is een uitstekende voorbereiding op je toekomst. Zorg dus dat je trots zult zijn op je eigen onderzoeksresultaat en je eindproduct. Kijk voor ondersteuning eens op de website van de Universiteit Leiden: Profielwerkstuk Loket.

Het leukste is het wanneer je professionals uit jouw eigen leefomgeving betrekt in je onderzoek (klik hier om te weten hoe). Dit kan bijvoorbeeld het bedrijf zijn waar één van je ouders werkt, of een museum or organisatie uit de stad waar je (dichtbij) woont. Je kunt ook onderzoek doen voor deze organisaties door consumenten onderzoek te doen bij je eigen leeftijdsgenoten op je eigen school. Het schooljaar 2019-2020 organiseren wij met trots de Leidse PWS Prijs.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven