Leidse PWS Prijs HAVO 2020-2021

Meedoen & Voorwaarden

Doe mee met je HAVO out-of-the-box profielwerkstuk!

Vanaf 10 januari tot 10 februari 2021 kun je je PWS Havo 5 inzenden.

Prijzen editie 2019-2020
De winnaars zijn 4 maart 2020 jongstleden bekend gemaakt door De Leidse Aanpak. De feestelijke uitreiking vond plaats op de PWS Markt op de Hogeschool Leiden

1e prijs: 2 vrijkaarten Duinrell, een Certificaat en …

Voorwaarden
Een inzending dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:
– Het PWS is voor Havo 5 van het schooljaar 2020-2021 afgerond;
– De leerlingen die meedoen, zijn bereid hun werkstuk te presenteren en daarbij hun prijs in ontvangst te nemen tijdens de Profielwerkstuk Markt maart 2021;
– De aanmelding is uiterlijk voor 10 februari 2021 door ons ontvangen. De aanmelding dient vergezeld te gaan met tenminste 1 aanbevelingsbrief van een professional van een Leids Museum of organisatie / bedrijf of door je vakdocent of PWS Coach.
– Bij het onderzoek, of de verslaglegging, of het eindproduct, of een combinatie van deze, is een Leids museum, bedrijf, organisatie of instelling betrokken (of Leiden Omstreken).

Beoordelingscriteria en jury
De ingezonden profielwerkstukken aandachtig gelezen en beoordeeld door onze jury. De prijzen worden toegekend aan verslagen die het best voldoen aan de volgende, door de jury gehanteerde criteria:

  • Hoe is een Leids bedrijf, instelling of museum bij het maken van het profielwerkstuk betrokken?
  • Hoe komt de creativiteit, de originaliteit en de out-of-the-box mentaliteit bij dit profielwerkstuk tot uiting?
  • Hoe is het taalgebruik van het profielwerkstuk?
  • Hoe is de vraagstelling (hoofd- en deelvragen) van het profielwerkstuk?
  • Hoe is de verantwoording (kwaliteit van bronnen en literatuur) bij het PWS?
  • Hoe is de onderzoeksmethode bij dit profielwerkstuk toegepast?
  • Hoe is de maatschappelijke relevantie bij dit profielwerkstuk?
  • Inzenden: Je kunt je aanmelden via het online aanmeldformulier. Je hebt dan toestemming van je docent gevraagd en je stuurt 1 aanbevelingsbrief mee door je vakdocent of Leidse professional geschreven.

Download de Flyer voor verspreiding binnen uw school!!

DOCENTEN…
Heeft u de afgelopen maanden een PWS CM of EM onder ogen gekregen waarvan u vindt dat het in aanmerking komt voor een prijs? Coach en ondersteun uw leerling dan in hoe zich aan te melden voor de prijs. Schrijf dan een aanbevelingsbrief voor uw leerling! Uw leerling kan zichzelf inschrijven via onderstaand formulier. Meedoen kan tot uiterlijk 10 februari 2020. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats in maart 2021. Voldoende tijd voor u om leerlingen wiens PWS is uitgekozen, nog eens extra in het zonnetje te zetten.

Wie doen er mee?

De Leidse Hogeschool, de Rabobank en de Gemeente Leiden stimuleren onderzoek in de kennisgebieden taal, moderne vreemde talen, geschiedenis, aardrijkskunde, kunst en cultuur, management & organisatie, maatschappijwetenschappen, economie in de profielwerkstukken op het HAVO. Op de flyer staan de deelnemende organisaties vermeld.

Aanmelding Leerling Profielwerkstuk 5 HAVO 2020-2021

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven