Profielwerkstuk iDOE

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)
Na de zomervakantie gaat de Maatschappelijke Diensttijd van start. Tijdens de maatschappelijke diensttijd doe je nieuwe ervaringen op bij een organisatie, zoals een restaurant of jeugdzorg organisatie. Je leert iets nieuws, zoals koken, met machines werken of een evenement organiseren. Je kunt zo ontdekken welke studie of wat voor werk je wilt gaan doen. Je leert nieuwe mensen kennen, bijvoorbeeld door te sporten met jongeren met een ander geloof. Bron: Rijksoverheid.

Tijdens de maatschappelijke diensttijd doe je iets voor een ander. Het is vrijwillig en je kan het doen tijdens de middelbare school, als tussenjaar of tijdens of na je studie. Voor je inzet kan je op verschillende manieren beloond worden. Bijvoorbeeld een gratis workshop volgen, een kortingskaart of toegangskaart van een evenement of een certificaat voor je portofolio. Maar vrijwilligerswerk geeft je vooral een goed gevoel.

iDOE is het contactpunt voor vrijwillige inzet in Leiden en omgeving en bemiddeld tussen de vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. iDOE heeft een vacaturebank en een Open Contactpunt waar mensen terecht kunnen als ze vrijwilligerswerk willen doen.

iDOE is benieuwd of leerlingen die op de middelbare school zitten (14 tot 18 jaar) interesse hebben in de Maatschappelijke Dienstijd.

Wat maakt het voor hen aantrekkelijk om een MDT te doen? Waar en wanneer zouden ze een MDT willen doen en welke ervaring willen jongeren opdoen tijdens hun MDT?  Hoe kunnen maatschappelijke organisaties jongeren het beste bereiken?

Lijkt het je leuk om bovenstaande te onderzoeken in het kader van je Profielwerkstuk?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Tessa den Dulk via tessa@i-doe.nl / 06-20395366 of kijk op www.i-doe.nl

Tot slot

Via deze link kom je bij de jongerenpagina met informatie over o.a. MaS en MDT: https://www.i-doe.nl/maatschappelijke-stages
Via deze link kom je gelijk op de vacaturebank: https://www.i-doe.nl/vacaturebank

Via het zoekfilter kan je bij deze vacature is geschrikt voor: aanklikken voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar

Via deze link kunnen leerlingen zich inschrijven bij iDOE en een profiel aanmaken, zodat ze kunnen reageren op vrijwilligers vacatures:https://www.i-doe.nl/maak-een-idoe-account-aan

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven