Museums & Organisaties

Erfgoed Leiden en Omstreken is hét cultuurhistorisch centrum voor gemeente Leiden en de regio. Hier werken archivisten, bouw- en architectuurhistorici, archeologen, en molenaars als erfgoedprofessionals samen aan regionale historie van Leiden en Omstreken.

Klik hier voor het virtuele Economie Museum van Bas Haring.

Hoe maak je contact met de experts van Leiden Global?

Het Taalmuseum

DE VISIE VAN HET TAALMUSEUM
Taal is denken en dichten, debatteren en dromen. Taal is verwoorden, verhalen en vertalen. Taal is ons meest kostbare bezit en maakt ons tot wie we zijn. Zo’n belangrijk onderwerp verdient een museum. Een eigentijds museum dat de kennis over en het enthousiasme voor taal bevordert, dat taal zichtbaar en grijpbaar maakt. Dat museum is het Taalmuseum en dit museum organiseert meerdere projecten, zoals Muurgedichten. Je kunt er ook terecht voor vraagstellingen over taal voor je PWS.

Museum Volkenkunde – Al onze objecten vertellen een verhaal.
Wereldwijd staan mensen voor dezelfde levensvragen. De antwoorden die zij daarop geven, verschillen en zijn vaak cultureel bepaald. Wat ons verbindt zijn universele menselijke emoties. De objecten uit onze collectie vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal. Verhalen over liefhebben, rouwen, vieren, versieren of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Een wandeling door het museum opent je blik op de wereld. Van Bali tot Guatemala, van Oceanië tot de Noordpoolgebieden en van Mekka tot Djenné. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

He Rijksmuseum van Oudheden brengt de oudheid en de archeologie tot leven. Iedereen kan in het museum genieten van de oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen (Middeleeuwse Tuinen). In 2018 bestaat het museum tweehonderd jaar. Klik hier voor hun PWS page!

Wij zouden het leuk vinden enkele leerlingen bij hun profielwerkstuk te begeleiden als voorbereiding op een citizen science project over ‘stoepplantjes’ en invasieven.

Naturalis is de pleisterplek in Nederland waar kennis over natuur en biodiversiteit wordt opgebouwd en gedeeld. Het instituut is museum, wetenschappelijk instituut en leeromgeving. Samen met stakeholders ontwikkelt Naturalis nieuwe leerlijnen om een breed publiek te bereiken, zodat diversiteit in opleiding en culturele achtergrond van de Nederlandse bevolking wordt weerspiegeld in het museumbezoek. Naturalis heeft zich tevens gericht op project EvoScope, een citizen science-project dat zich richt op evolutie in de stad.

COC Leiden is de belangenvereniging voor homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders in de regio Leiden, Alphen aan den Rijn en de Duin- en Bollenstreek. Het COC bestaat uit 20 lokale onafhankelijke verenigingen. Samen zijn we COC Nederland. We komen al sinds 1946 op voor de belangen van deze doelgroep. Daarmee zijn we de oudste LHBT-vereniging ter wereld. COC heeft PWS onderwerpen Gender voor jou!

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg met een hoog kwaliteitsprofiel en een sterke wetenschappelijke oriëntatie. Wij dragen bij aan de verbetering van de geneeskunst en gezondheidszorg in eigen huis en daarbuiten. Klik hier voor hun PWS Page!

i-Doe brengt middels de vrijwilligers- en vacaturebank (groepen) vrijwilligers en organisaties bij elkaar, organiseert trainingen en workshops en geeft advies. Zie hier de opdrachten.

Afbeeldingsresultaat voor rabobank leiden-katwijk

De Rabobank Leiden-Katwijk is een bank voor én door klanten. Samen met onze klanten werken wij aan een betere leefomgeving. Dit doen we onder andere door het ondersteunen van sportverenigingen en evenementen. Denk bijvoorbeeld aan Leiden Amateur Voetbal, Voetbalverenigingen UVS, ASC en RCL, Speeltuin Zuiderkwartier en het Singelpark. We stimuleren onze klanten om te bouwen aan een financieel gezonde toekomst. We helpen ondernemers duurzaam te groeien en hun ambities werkelijkheid te maken. Door onze lokale focus, ons netwerk én onze kennis, kunnen we als geen ander een bijdrage leveren. Growing a better world together, dat is waar de Rabobank voor staat.

De Gemeente Leiden heeft 15 projecten en 4 ontwikkelthema’s.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven