© Van Idee naar Ontwerp Competentie App Mattie

Elke leerling heeft een ‘Mattie’ nodig! Dus ontwerpen wij de competentie app Mattie © Jasper Sweijs, Marleen Spierings 9-10/5/2019.

De Competentie App Mattie zorgt voor een continue feedbackloop en neemt de student als 360 graden subject voor de hele onderwijsketen: school – zorg – praktijk professionals en arbeidsmarkt. Dé data-property-tool voor impact-scenario’s op de waardering van het leren zelf: hoe, waar en wanneer dat plaatsvindt! De student genereert zelf data voor curriculumverrijking, verbeteren begeleiding, spotten van trends, binnen specifieke contexten. Talige en video input (met metadata) worden genormaliseerd voor normatieve matching van competenties (arbeidsmarktgerelateerd) en studienormeringen. Dank aan © Ernst Snijder, e-business strategist voor de vele #Brainstormsessies voorafgaand aan, wat nu de Competentie App Mattie) mag heten I.E. Alphalab (10/4/2019 – heden). Studenten zelf zijn bezig deze App vanuit hun eigen leerbehoeften te ontwikkelen in samenwerking met hun docenten. Het Leidse Onderwijsveld ondersteunt hen daarbij. Ook meedoen?

Wij willen leerling, leraar, ouder, en stagebegeleiders vanuit de beroepen nog veel dichter bij elkaar brengen en een systeem bedenken waarbij wij als professionals de data van de student niet alleen kunnen valideren, maar door beter gebruik van die data van die interactie ook nieuwe oplossingen voor passender onderwijs genereren #gelijkekansen.

Met 12 teams hebben wij in Leiden 36 uur heel hard vanuit verschillende rollen (studenten zelf, docenten, jongerenwerk, data specialisten en nog veel meer…) nagedacht over een oplossing hoe onderwijs van de 21ste eeuw het beste kan aansluiten bij de leerling / student. Bekijk die oplossingen op https://www.hackontrack.nl/!

We begonnen vanuit het idee van de leerling en de professionals om het kind heen als Matties van elkaar, binnen en buiten de school, maar ook als Mattie App, om data te genereren.

The Making of MATTIE, de App

Half april 2019 beantwoordde Alphalab de oproep van Hack-on-Track om je in te schrijven als een team. Doel: een challenge aangaan om een oplossing te zoeken voor het probleem Voortijdig Schooluitval en aansluitings-problematiek vanuit verschillende disciplines. Marleen Spierings formeerde een team vanuit verschillende disciplines rond de leerling/student: ouder – docent – jongerenwerk – onderzoek.

De Leidse Matties #Hack Team

Best lastig om mede-hackers te vinden… wie gaat er nu 36 uur lang in het vrije weekend zoiets doen? Zie hier de mede-gekkies; Eveline de Boer, Jasper Sweijs, Robin van Wieringen. Wij kenden elkaar voorafgaand aan deze hack niet eens!

Scrum & Brainsailing :-)

Pitch Workshop. En daarna toch maar wel alvast voor de zekerheid om 18 uur de Pitch oefenen. Stel je voor dat we 1 van de 5 teams zijn die moeten pitchen voor een jury…

And The Winners Are….

Yeeh… na 36 uur hacken met grote concentratie en extreme focus, zijn Jasper en ik officieel veranderd in Hacker Zombies. Wij zijn erg trots op onze mede-hackers en de organisatie die onze hack mogelijk heeft gemaakt. #Jasper Sweijs #Marleen Spierings #Alphalab #Very Big and Very Tired Smile:) #Hacker Zombies

En als we de Hack ook nog winnen, volgt een ontladingsmomentje.

Ook de foto is niet meer scherp.

Dank aan alle betrokkenen.
CBS, Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschap, Liacs, Universiteit Leiden, MBO Rijnland, Regionaal Bureau Leerplicht Holland Rijnland en Gemeente Leiden

Word vervolgd! Inmiddels kun je ons volgen via de community van Sociating.com : Competence App Mattie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven