Leiden EU City of Science 2022 SDG

Onderzoek je eigen omgeving!

Leerling: de 17 doelstellingen van de United Nations (SDGs) hebben betrekking op jou en jouw toekomst: https://www.sdgnederland.nl/sdgs/

Hoe klimaatbestendig is jouw school? Jouw dorp of stad? Bestaat er armoede in jouw omgeving? Kopen jouw mede-leerlingen fair trade kleding? Koken ze dier- en klimaatvriendelijk? Hoe staat het eigenlijk met je eigen omgeving?

Lees bladzijden 22 en 23 van dit rapport. Bedenk hoe jouw PWS onderzoek bijdraagt aan de klimaatcrisis, de dalende biodiversiteit en genderongelijkheid, kleding gemaakt in kinderarbeid in Bangladesh of Ethiopië, of het effect van onze uitlaatgassen op klimaatopwarming wat leidt tot droogte of meer neerslag en toenemende stormen, of aan één van de andere, minder bekende doelen. Jouw keuze van PWS draagt namelijk bij aan het behalen van de SDGs, hier en in het buitenland. Begin bij onderzoek in je eigen omgeving!

Kijk voor je PWS of je aan kunt sluiten op één van die doelen. Dit maakt mogelijk de maatschappelijke relevantie van jouw PWS straks groter. Bijvoorbeeld als je een PWS wilt doen over klimaatverandering. Klik hier voor meer achtergrond-informatie SDG’s. En de SDG flyer.

Docent: word jij ook een ‘sociator‘ die samen met andere professionals het eigen onderwijs maakt? Maak jezelf lid van de groep op Sociating.com!

Docent –> klik door naar de Professionele Leergemeenschap Leiden SDG VO-HBO? Hoe coach je vakoverstijgende Profielwerkstukken? Wat is interculturele competentie? Wat is de meerwaarde van vakoverstijgend onderwijs?Hoe werk je samen in de Leiden Online SDG Professionele LeerGemeenschap binnen 1 van de doelen / thema’s? Zie ook de doelstellingen van iDoe Leiden. Doe mee en deel…

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven