Leerlab PWS in Doorlopende STEAHM leerlijn VO-WO

Wij zijn innovatieve VO docenten in en rond de Gemeente Leiden. We werken samen met de Leidse Musea en de Labs van de Hogeschool Leiden.

We verbinden het doen van onderzoek in de onderzoeksleerlijn op de middelbare school met praktijkgericht onderzoek over maatschappelijke vraagstukken. Wij organiseren om die reden voor onze leerlingen “Profielwerkstuk Onderzoeken in de Stad”. We zijn gestart met het organiseren van de HAVO Profielwerkstuk Expert-Markt in Leiden vanuit De Leidse Aanpak. We werken vakoverstijgend binnen STEAHM: Science, Technology, Engineering, Arts, Humanities, Maths. We werken ook samen met het Leids Vrijwilligerswerk, het COC, bedrijven, ‘t LEF, Economie071, de Gemeente Leiden, de Universiteit Leiden en Technolab.

We organiseren bovendien de Leidse PWS Challenge Prijs voor Havo én Vwo! Je kunt als docent deelnemen binnen welk niveau dan ook. Je kunt ook als organisatie, museum of bedrijf meedoen aan ons Leerlab. Vul gewoon het formulier hieronder in en één van ons neemt contact met je op! Welke organisaties en bedrijven al meedoen? Dat vind je op deze website. Staat jouw bedrijf of organisatie / museum hier niet bij? Meld je dan meteen aan hieronder.

Vul nu het formulier tot deelname in!“De overgang van havo naar het hbo verdient aandacht. Gelukkig zien we de afgelopen jaren dat vo-scholen en hbo-instellingen elkaar steeds beter weten te vinden.”
Paul Rosenmöller Voorzitter VO-raad

Gemeente Leiden en Leerlab

De ontwikkelthema’s van Leiden Kennisstad 2017-2021 zijn:

De Gemeente Leiden wil de inwoners actief betrekken bij haar beleid, voor alle leeftijden en alle achtergronden.

Deze inclusieve gedachte ondersteunen wij vanuit Onderwijs VO Leiden. De Jeugd heeft immers de Toekomst. Het Leerlab binnen De Leidse Aanpak werkt met de Gemeente Leiden samen aan een STAD ALS LAB omgeving waarbinnen onze toekomstige talenten zich ook daadwerkelijk in kunnen zetten voor elkaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven